Hvis du går på en sandet hedesti og ser noget forsvinde i lange spring, som en græshoppe eller en flue, så kig grundigt efter. Måske er det en lynhurtig dræber-bille på stylter!

Den grønne sandspringer er metalgrøn med lange ben. På det varme sand udser den sig et insektbytte og fanger det i et langt flyve-spring. Sandspringeren gennemborer byttet med sine kæmpestore munddele, spytter enzymer ind i det, og spiser den opløste næring.

Hunnerne graver æggene ned på solvarme steder. Når larven klækker, graver den en tunnel. Her lurer den efter bytte, som den trækker ind i tunnelen og æder.

Hvor og hvornår kan du møde mig

Den grønne sandspringer holder til i varme sandarealer, på stier, grusveje, grusgrave og lignende. Den er almindelig i Danmark og kan bedst lide at holde til på steder med sol og læ. Derfor kan den også findes i lysninger i skoven og langs veje, hvor solen bager.

Hvis du skal få øje på den grønne sandspringer, er det en god idé at tage på udkig om sommeren, da den sjældent kommer frem, før temperaturen er over 20 grader.