Vi, der elsker arter, har i nogle år kigget forundret på ministeriets mål for biologi og materialeudbydernes platforme med biologimateriale. Hvor er de danske svampe, dyr og planter henne

Projekt 99 arter er båret frem af begejstring: Biologi er verdens sjoveste fag, fordi det rummer verdens bedste historier. Og det er arterne, der fortæller historierne.

Materialet til projektet formidler frem for alt begejstringen over og kærligheden til dansk natur – og som biologilærer er det netop dét, man drømmer om at give videre til eleverne.

Vi hører, at det er svært i en skolevirkelighed. Faget skal styre efter ministeriets fælles mål, og det skal informeres af materialer fra udbydernes platforme – digitale materialer og bøger.

Men her kommer den gode nyhed: De danske arter ER allerede tilstede i både materialer og mål. Man skal bare lige få øje på dem.

Lærervejledningen her skal være en hjælp til at se, hvordan de 99 arter via undervisningen kan videregive kærligheden til de danske arter, opfylde ministeriets mål og samtidig give et pust af nyt liv til faget biologi.

God fornøjelse!

Levestedsaktivitet

Stamtræsøvelse

Lærervejledning

Materialet er i første omgang rettet mod udskolingen - for det er dé elever, som allermest mangler at komme ud i naturen.

Men naturfag er naturfag, lige fra 1. klasse, og du kan sagtens finde indhold, som kan tilrettes de yngre klassetrin.
Se f.eks denne video, hvor elever fra 1. klasse tegner levesteder: